Bune practici REALe în ,,A doua șansă’’

În perioada 10-12 noiembrie 2023 s-a desfășurat la Băile Tușnad seminarul 2 de schimb de experiență și bune practici ADȘ. În deschiderea seminarului s-au prezentat rezultatele obținute în proiect, apoi dezbaterile au fost centrate pe bunele practici care se desprind în urma implementării diverselor activități în proiect. S-a discutat despre concursurile și ghidul de bune practici ADȘ, rolul activităților nonformale în programele ADȘ, experiența experților ADȘ în lucrul cu elevii la clasă, posibilități și provocări pentru experții ADȘ și responsabilii centrelor ADȘ. În închidere, s-au adus în discuție și oportunitățile viitoare în accesarea fondurilor pentru finanțarea unor noi proiecte ADȘ.

Concluzia a fost că proiectul a adus beneficii substanțiale elevilor ADȘ iar pentru membrii echipei de proiect a reprezentat o provocare dar și o bucurie să poată duce la bun sfârșit un proiect atât de complex.

REAL înseamnă acces la educație de calitate, cu sprijin inclusiv prin beneficii materiale și financiare, în vederea creșterii ratei de reintegrare în sistemul de educație și formare, a copiilor și tinerilor care au părăsit timpuriu școala și a adulților care nu și-au finalizat educația obligatorie din județele Harghita și Covasna, prin dezvoltarea și furnizarea unor programe de tip „A doua șansă” pentru învăţământul primar și/sau secundar inferior către un număr de 602 copii/tineri/adulți din județele Harghita și Covasna.